Activiteiten

Wat moet je tijdens je weekend Kopenhagen echt gedaan hebben? Hieronder vind je ons overzicht van de leukste activiteiten in Kopenhagen.

 • Naar het strand!

  In de zomer gaan de bewoners van Kopenhagen met z’n allen naar het strand. Je zit binnen 30 minuten op een van de vele stranden in de buurt van Kopenhagen. Een tijdje geleden is een stadsstrand aangelegd op een smal schiereiland: het Amager Strandpark. Even relaxen en een drankje doen.

 • Rondvaart door Kopenhagen

  Een leuke manier om Kopenhagen te ontdekken is per rondvaartboot. De boten vertrekken de hele dag door met regelmaat uit Nyhavn. Een complete tour langs de meeste bezienswaardigheden duurt ongeveer een uur. Er zijn ook Hop-on Hop-off boten, waarbij je op verschillende punten kan op- en afstappen, om de bezienswaardigheden beter te verkennen.

 • Fietsen door Kopenhagen

  Kopenhagen is de stad bij uitstek om per fiets te ontdekken. De stad is bezaaid met fietspaden. Alle hoogtepunten van de stad zijn goed met de fiets bereikbaar. Vanuit Kopenhagen zijn er ook heerlijk fietstochten te maken naar mooie stranden en natuurgebieden in de omgeving van de stad.

  Een grote en betrouwbare organisatie waar je een fiets kunt huren is Baja Bikes. Je kunt bij hun een fiets huren om zelf de stad te verkennen, maar ze bieden ook complete fietstours aan.

  Een andere grote fietsverhuurders is Baisikeli Bike Rental Copenhagen. Baisikeli verscheept haar tweedehands fietsen naar Mozambique en Sierra Leone. De kosten hiervan worden gedekte uit de verhuur van de fietsen. Alle opbrengsten van de verkoop worden geïnvesteerd in het opbouwen van een industrie rondom de verkoop en reparatie van fietsen.

 • Pretparken

  In Kopenhagen vind je 2 wereldberoemde attractieparken: Bakken en Tivoli. Bakken is geopend in 1583 en is daarmee het oudste pretpark ter wereld! Bakken ligt net buiten de stad in een bosrijke omgeving. Je betaalt voor Bakken geen entree, maar een kleine vergoeding per attractie. Midden in het centrum van Kopenhagen vind je een ander wereldberoemd attractiepark, Tivoli. Ook Tivoli is een van de oudste attractieparken ter wereld. In Tivoli vind je maar liefst 25 attracties, waarvan 5 achtbanen. Maar Tivoli is meer dan alleen een attractiepark. Met alle bloemen en planten is het op zich al een prachtig park en de 32 restaurants en diverse bars trekken op zich zelf al vele bezoekers.

Ook leuk om te doen!

 • Erg leuk als je kinderen rond de 10 jaar hebt: het Experimentarium. Hier kunnen ze/kun je meedoen aan interactieve experimenten en proefjes.
 • De dierentuin van Kopenhagen is een van de oudste van Europa. Er is een houten toren waarop je een prachtig uitzicht over de stad hebt.
 • Het Rode Plein in het multiculturele gebied Superkilen is een soort “speeltuin voor volwassenen” – er zijn allerlei speel- en sporttoestellen waarop je je kunt uitleven: zandzakken om tegenaan te meppen, grote schommels en andere workout apparaten. Er staat ook een glijbaan in de vorm van een olifant.  Die is waarschijnlijk neergezet voor de kinderen die met hun ouders meekomen naar deze grote-mensen-speeltuin. Het Zwarte Plein is de “huiskamer” van Superkilen. Hier staan o.a. een marrokaanse fontein, een Braziliaanse Bar en een japans speeltoestel in de vorm van een octopus.
 • Een tour door het Carlsberg Museum duurt ongeveer 1,5 uur – aan het einde kun je natuurlijk een Carlsbergje proeven.