Bezienswaardigheden

De bezienswaardigheden die je gezien moet hebben tijdens je weekend Kopenhagen!

 • De Kleine Zeemeermin

  Het beeld van de Kleine Zeemeermin in de haven van Kopenhagen is een van de bekende bezienswaardigheden van de stad. Het beeld staat (zit) er sinds 23 augustus 1913 en is gemaakt door de beeldhouwer Edward Eriksen.

 • Vrijstad Christiana

  De Vrijstad Christiania is een semi-onafhankelijke enclave in Kopenhagen. Christiania werd gesticht in 1970 door een groep hippies die  in de wijk Christianshavn een verlaten militaire kazerne kraakte.

 • Foto: nayana.sondi (Flickr)

  Carlsberg Museum

  Benieuwd naar de geschiedenis van Carlsberg en trek in een biertje? Bezoek dan het Carlsberg museum in Kopenhagen. Hier wordt uitgelegd hoe het bier gemaakt wordt en krijgt de bezoeker inzage in het leven van de familie Jacobsen die het merk begonnen zijn. Mooie combinatie van een bezienswaardigheid bezoeken en een biertje drinken.

 • Amalienborg

  Amalienborg is de residentie van de Deense koninklijke familie. Amalienborg bestaat uit vier imposante gebouwen stammend uit de 18e eeuw. Van deze vier gebouwen zijn er drie voor het publiek toegankelijk. Het vierde gebouw is het huidige woonverblijf dat de Deense koningin.

 • Tivoli

  Tivoli behoort tot de twee oudste pretparken van Europa. Het park is in het centrum van Kopenhagen gelegen. Tivoli is niet alleen een pretpark. Het is ook ‘s avonds een romantische belevenis. Naast de attracties zijn er prachtige tuinen en enkele theaters op het complex.

 • Strøget

  Voor de liefhebbers van shoppen is Kopenhagen een topbestemming. Het winkelen concentreert zich vooral rond de langste winkelstraat van Europa, de Strøget. In deze straat zijn zowel gezellige souveniershops en exclusieve winkels te vinden.

 • Nyhavn

  Kopenhagen is aan de Oostzee gelegen en de stad bezit dan ook enkele leuke historische havens. De bekendste is Nyhavn. In Nyhavn zijn talloze leuke restaurants en vertrekken veel rondvaartboten. Bij lekker weer is het op één van de vele terrassen in Nyhavn goed toeven.

Ook leuk om te zien!

 • Het Vikingschip Museum vind je aan de voet van het Roskilde Fjord, zo’n dertig kilometer buiten Kopenhagen. Het museum heeft vijf originele Vikingschepen in de collectie!
 • Deens design wordt over de hele wereld geroemd. In Kopenhagen vind je het Dansk Design Center. Meubels en gebruiksvoorwerpen uit bijvoorbeeld de sixties en seventies. Het museum zit aan de HC Andersens Boulevard.