Culinair Kopenhagen

Craig Morsels (Flickr)

Smørrebrød

Op culinair gebied is er keuze genoeg in Kopenhagen. Vis speelt een belangrijke rol in de Deense keuken, maar ook vlees maakt steeds meer deel uit van het menu.

Om de authentieke Kopenhaagse keuken te proeven, moet je beslist één van de gezellige restaurantjes in de pittoreske haven; Nyhavn bezoeken. Maar ook in het centrum en de wijken Vesterbro en Nørrebro zijn de betere restaurants goed vertegenwoordigd. Naast de Deense keuken vind je ook veel restaurants met onder meer heerlijke Franse, Italiaanse, Chinese en fusion specialiteiten.

Een veel voorkomend fenomeen in het Deense tafelen is brunchen. Opvallend is dan ook dat de meeste restaurants ook een brunchmenu aanbieden. Qua dranken is bier erg populair in Kopenhagen. Een bekend Deens bier is bijvoorbeeld Carlsberg. Maar ook zijn de cocktails steeds meer in opkomst.

Onze culinaire tips voor Kopenhagen;

  • Wat je echt geprobeerd moet hebben is het traditionele smørrebrød . Dit is een soort sandwich, die bestaat uit een stuk roggebrood, dat op allerlei manieren belegd wordt
  • Het nationale gerecht van Denemarken frikadeller’ oftwel Deense vleesballetjes
  • Probeer Kopenhagens enige eigen: Copenhagen Cocktail; the taste of the cool North!
  • Als je wel wat te besteden hebt, ga dan naar Noma. Dit restaurant heeft twee Michelin-sterren en is tot twee keer toe uitgeroepen tot beste restaurant van de wereld!
  • In de haven vind je restaurant Nyhavns Færgekro, waar je kunt genieten van traditionele Deense specialiteiten