Interessante wijken van Kopenhagen

Voor je een weekend naar Kopenhagen gaat, wil je waarschijnlijk weten wat de leuke buurten van de stad zijn!

Frederiksberg

De inwoners van Frederiksberg zien zichzelf niet zozeer als inwoners van Kopenhagen, maar meer als burgers van de enclave Frederiksberg. In deze wijk ligt onder andere het Frederkisberg park. In dit park is het heerlijk bijkomen van de drukte in de stad. Frederiksberg is een rijke wijk, waar veel yuppen wonen. Een stuk beter onderhoduen dan bijvoorbeeld Nørrebro of Vesterbro.

Nørrebro

Nørrebro is de multiculturele uitgaanswijk van Kopenhagen. De wijk doet gezellig rommelig aan. Er wonen veel studenten in deze buurt. In Nørrebro is een grote diversiteit aan clubs en bars te vinden. Een vorkje prikken kan in een van de vele restaurants die deze wijk telt.

Christianshavn

De wijk Christianshavn is aangelegd op een eiland en doet bijna Amsterdams aan. De wijk kent vele kanalen en oude forten die de stad moesten verdedigen. Het is een leuke wijk om met een rondvaartboot doorheen te varen en ook de lokalen hebben bijna allemaal een bootje voor de deur liggen om te recreëren. Een van de meest moderne opera gebouwen ter wereld, het Copenhagen Opera House is in deze wijk gelegen.

Vesterbro

Dicht bij het centraal station ligt de wijk Vesterbro. De hoerenbuurt van Kopenhagen is uitgegroeid tot een van de meest hippe wijken van de stad, waar veel kunstenaars en andere creatievelingen hunintrek hebben genomen. Er zijn talloze trendy winkels tussen de sexshops te vinden en een keur aan restaurants, clubs en barren.