Reizen naar Kopenhagen

Met het vliegtuig

Vliegen is verreweg de meest comfortabele manier van reizen -en waarschijnlijk ook nog de goedkoopste – voor wie een weekendje naar Kopenhagen gaat. Er vliegen meerdere maatschappijen direct op Kopenhagen. Het vliegveld van Kopenhagen heet Kastrup.  Het ligt net buiten de stad en is prima bereikbaar.

Wie vliegen er op Kopenhagen?

Vanaf verschillende luchthaven in Nederland is het mogelijk om per vlieguig naar op Kopenhagen te vliegen:

Amsterdam KLM
Scandinavian Airlines (SAS)
Norwegian Air Shuttle
Eindhoven Transavia.com

Vliegtickets zoeken en boeken
Een compleet overzicht van alle luchtvaartmaatschappijen die op Kopenhagen vliegen vind je op de Wikipedia pagina van de Luchthaven van Kopenhagen. Via de grote vergelijkingssites als Cheaptickets.nl, Vliegwinkel.nl en Worldticketcenter.nl kun je deze maatschappijen makkelijk en snel met elkaar vergelijken.

cheaptickets-logo CheapTickets.nl
wtc-logo Worldticketcenter.nl

Van de luchthaven naar het centrum

Vanaf het vliegveld is het centrum van Kopenhagen gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken. Er is een metro, trein als busverbinding die u in ongeveer 15 minuten naar het centrum van de stad brengen. Een taxi van het vliegveld naar het centrum kost ongeveer € 35.

Kopenhagen met de auto

Kopenhagen ligt op 750 kilometer rijden van Utrecht. De stad is over rijkswegen goed bereikbaar. U kunt op twee manieren in Kopenhagen komen: Via Kiel in Duitsland, vanwaar een ferry van het eiland Fehman u bij Rodbyhavn in Denemarken brengt.

Een tweede optie is volledig over land te rijden via de stad Kolding in Denemarken. De optie over land is zo’n 150 kilometer om. De wegen in Denemarken zijn goed en de vraag is of het wachten en de kosten van de ferry opwegen tegen een stukje omrijden.

Met de trein naar Kopenhagen

Vanuit Nederland rijdt een trein naar Kopenhagen. Voor wie vliegangst heeft is de trein een goed alternatief. Met de trein ben je wel 12 uur onderweg, daar vliegen iets meer dan een uur duurt. Wanneer je een slaapcabine huurt kom je wel lekker uitgerust op de plaats van bestemming – Kopenhagen.