Scandinavisch shoppen in Kopenhagen

Foto: Gullig (Flickr)Kopenhagen is hartstikke hip op fashiongebied. In het grote winkelcentrum van de Deense hoofdstad zijn zowel prachtige unieke Deense merken als wereldberoemde internationale mode te vinden.

Bijzondere kleine boetiekjes en de grotere warenhuizen met high-class merken zoals Chanel en Prada wisselen elkaar af. Shopfanaten zullen dan ook ongetwijfeld blij worden van deze stad. En nog een prettige bijkomstigheid van Kopenhagen is dat de winkels allemaal verrassend dicht bij elkaar liggen en je daardoor dus genoeg tijd overhoud voor de nodige passessies.

Liefhebbers van het merk Vero Moda kunnen zullen in Kopenhagen niet teleurgesteld worden, het is namelijk oorspronkelijk een Deens merk. Er zijn negen winkels van te vinden, waarvan twee extra groot zijn. Ook het bekende merk Friis & Company is een Deens merk met een eigen winkel in de hoofdstad. Kopenhagen is tevens de thuishaven van topdesigner Mads Nørgaard en het designermerk Bruuns Bazaar.

Een aantal shoptips voor in deze modestad;

  • In het centrum van de stad vind je de langste winkelstraat van Europa; de Strøget. Samen met Købmagergade, zijn dit de de hoofdwinkelstraten van Kopenhagen
  • De vele originele boetiekjes in de wijken; Østerbro en Vesterbro zijn absoluut het bezoeken waard
  • Op Kongens Nytory vind je een winkel met prachtige creaties van Bruuns Bazaar
  • In het overdekte winkelcentrum Torvehallerne vind je meer dan 80 winkels bij elkaar
  • Twee warenhuizen, midden in het centrum, die zeker het bezoeken waard zijn, zijn het indrukwekkende Det Ny Illum en het enorme Magasin du Nord.