Verblijf in Kopenhagen

Kopenhagen staat net als andere steden bomvol met accommodaties in alle prijsklassen.

De meeste toeristen zullen voor een weekendje kopenhagen kiezen voor een accommodatie in Indre By – het stadscentrum van Kopenhagen. In deze wijk vind je de Zeemeermin en de Strøget – de bekende autovrije winkelstraat van Kopenhagen. Een ander populair gebied is de wijk Christianshaven, waar je veel kanalen, pakhuizen en de bekende kleurrijke huizen vindt – de wijk wordt wel vergeleken met Amsterdam. Iets ruigere wijken waar veel kunstenaars, studenten en hippe en multiculturele tentjes zitten zijn  Norrebro (multiculturele wijk met veel studenten) en arbeiderswijk (en hoerenbuurt) Vesterbro.  Wil je wat rustiger zitten, dan kun je een accommodatie in bijvoorbeeld Frederiksberg boeken – dit ligt buiten het centrum en is een rijke wijk waar veel gezinnen wonen.

Gaat dit wat te snel voor je, bekijk dan rustig het complete overzicht van de wijken van Kopenhagen.

Hotels zoeken en boeken

In Kopenhagen staan zo veel hotels, dat het weinig nut heeft dat we hier wat suggesties op te noemen. Je kunt deze het beste zoeken en boeken via de grote boekingssites als Booking.com en Hotels.com. Zoek op datum en het aantal personen en je ziet direct alle beschikbare hotels en tarieven. Bepaal vooraf wel al in welke wijk je wilt zitten.

booking Booking.com * Laagste prijs garantie
* Geen boekingskosten
Hotels.com * Laagste prijs garantie
* Gratis annuleren
agoda Agoda.nl * Beste prijsgarantie
* Extra korting door spaarsysteem

Appartementen in Kopenhagen

Denk ook eens aan een appartement. In een appartement heb je lekker de ruimte en vaak een keukentje. Het is ook goedkoper dan een hotel, en ook vaak wat sfeervoller gelegen. Vooral met meerdere mensen of met een kind is een appartement eigenlijk prettiger verblijven dan een hotel. Het is alsof je een weekendje in Kopenhagen gaat wonen. Op bijvoorbeeld Booking.com vind je ontzettend veel mooie en betaalbare appartementen in Kopenhagen.

Hostel

Generator Hostel

Generator Hostel

Veel mensen denken bij een hostel (ook wel jeugdherberg) aan stapelbedden, kamers delen met vreemden, met z’n twaalven op een kamer, douchen op de gang, enz. Dat komt nog steeds voor, maar tegenwoordig doen veel hostels qua luxe en comfort bijna niet onder voor hotels en zijn er ook gewoon privé kamers met badkamer te boeken. Maar, dan wel met de sfeer en gezelligheid van een hostel.

Meestal is er een gezamenlijke ruimte, een soort “woonkamer” voor als je contact wil maken met andere gasten van over de hele wereld. Twijfelt u nog? Bekijkt u dan eens onderstaande hostels.

1. Copenhagen Downtown Hostel – de naam zegt het “downtown” Kopenhagen gelegen.

2. Danhostel Copenhagen City – 5 sterrendesign hostel, grootste hostel van Europa.

3. Generator Hostel Copenhagen – hip hostel met een supercool interieur, onderdeel van de Generator hostel-keten.